PriNc3sS BiRu

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani, Katakanlah aku berlindung dengan Allah pemelihara manusia, Raja yang menguasai sekalian manusia, Tuhan sekalian manusia, Daripada bisikan syaitan yang bersembunyi, Yang membisikkan kejahatan ke dalam dada dan hati manusia, Daripada bangsa-bangsa jin dan manusia... ~ ShaRinG iS cAriNg ~ pregnancy


Salam...
pepagi ni tetiba idea byk pulak... heee.. padahal paperwork berlambak xbuat lg.... ni pun xsempat nk mandi lg... terus sambung keje n ngenet lps solat subuh td... ngee... :D selak nye selak pic kawen dl (macam dah kawen berpuluh tahun je gamak nye... :p) terasa nk input pic kenangan ngn member sekolah lama plak... x sangka aku akhirnya bernikah ngn HEADBOY sekolah dl... aahaha... ramai g dapat kabar ni pun terfikir2 mcmn kami bley couple....dah lama plak tu, since aku kat bumi Medan ni... n sangat2 lah dorang xsangka aku yang otai ni berchenta n nikah ngn mamat HEADBOY tu... ngeee... n sebab tu jugaklah ramai kawan2 lama yg b'usaha datang ke majlis kami...(even kat sebelah pihak aku je dorang dtg...sbb umah HEADBOY jauh dr bandar!!!). sume yg datang masing2 dah ade status sendiri...tunang orang, suami/isteri oarang, calon suami/isteri...ade la sorg kawan aku ni, dia la yang paling semangat tolang menyebarkan kabar baik kami ke teman2 lain...dan berusaha 'memaksa' dorang datang ke majlis kami untuk sekalin REUNION....setelah 10thn xjumpa...(1998-2008 tu...)
okay lah...nk mandi dulu..len2 kali kite sambung lagi...cite pasal sejarah lama ni... hiks...



NOVEMBER

- banyak idea dalam kepala

- sukar untuk dimengerti atau difahami sikapnya

- berfikiran terkehadapan

- berfikiran unik dan bijak

- penuh dengan idea-idea baru dan luar biasa

- pemikiran yang tajam

- daya firasat yang sangat halus dan tinggi

- bagus untuk jadi doktor dan kerjaya yang hampir menyamai

- cermat dan teliti

- dorongan seks yang agak tinggi

- personaliti yang dinamik

- sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia

- banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra

- berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran

- terlalu degil dan keras hati

- apabila hendak diusahakannya sampai berjaya

- tidak suka marah kecuali dikacau dan digugat

- mudah ambil berat tentang orang lain

- pandai muhasabah diri

- cara berfikir lain daripada orang lain

- otaknya sangat tajam

- pandai mendorong diri sendiri

- tidak hargai puji-pujian

- kuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi

- apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya

- badan yang tough

- kasih sayang dan disayangi sangat mendalam

- romantik

- yakin dengan hubungan kasih sayang

- suka duduk di rumah

- sangat rajin berkemampuan yang tinggi

- amanah, jujur dan setia dan pandai berahsia

DISEMBER

- sangat setia dan pemurah

- bersifat patriotik

- sangat aktif dalam permainan dan pergaulan

- sikap kurang sabar, kelam kabut dan tergesa-gesa

- bercita-cita tinggi

- suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi

- sangat menarik dan seronok didampingi

- suka bercampur dengan orang lain

- suka dipuji

- diberi perhatian dan dibelai

- sangat jujur, amanah dan bertolak ansur

- tidak pandai berpura-pura

- ada kalanya cepat marah

- perangai yang berubah-ubah

- tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi

- benci kepada kongkongan

- pandai buat lawak dan memikir dgn logik

hye..
Semalam (ahad) kiteorg masak nasi lemak ramai2... aku jd chefnye la... hehehe... sdap2... pedas berapi sampai berasap ubun2 kiteorang... nk2 95% ahli yg join mkn smlm tu Kelantanese... hhaahah...terpaksa la aku menambah gula dlm mskn...tp jd termanis plak...then pedas yg nk di kurangkn xhlg jua... adussss..... tp aku hepy tgk dorg mkn bertambah 2-3x... aku suka tgk masakan aku dilahap org..terasa masakanku dihargai...aku je xsggup nk tambah lg nasi lemak tu sbb selera dah berpindah tgk dorg punya selera...aku just ratah kerak2 nasi je lastly...sedap gak tu...
heheehehehee...
Sampai ade yg buka cite ckp bab bisnes nasi lemak di bumi Medan ni...maybe laku.. jual kat kampus...hahaha... ape lagi, idea nk berbisnes mencurah2 datang O.T.S (on the spot)... aku pun laju je type msg kat hubby bgtau idea tu... explen sket2 then hubby setuju.. cuma aku pikir, bile la aku nk start ni ye... nk kena deal dl ngn beberapa pihak tertentu kat kampus tu... hehehe...agak2 bley jalan ke wat bisnes tu ek?aku hope, bile aku ade kekuatan untuk itu, aku dapat lakukan yang terbaik...
caiyo!!!!
malamni (isnin), junior aku nk buat tomyam...again, aku jd chef..tp kali ni just tnjuk2 je la.. hehehe....dia pose, mengidam plak katanya... heeee... rasa nk jual tomyam jugak je!!! hahaha!!!

Advice dan nasihat untuk kurangkan berat badan…. kalau boleh dengan cepat. Berikut adalah panduan ringkas dan cepat untuk cara menurunkan berat badan:

  1. Jangan skip meals.Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik?Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.

  2. Kawal nafsu makan….once nafsu is there memang susah untuk membuat pilihan makanan yang baik. Again di sinilah anda perlu makan 5-7 kali sehari untuk mengawal nafsu makan anda.

  3. Tingkatkan tahap keaktifan anda…tak semestinya dengan jogging atau bersenam di gym. Yang penting anda tingkatkan aktiviti physical untuk bakar lebih calorie, seperti

    • Park kereta anda lebih jauh daripada destinasi anda
    • Jangan guna lif…use the stairs
    • Bersihkan rumah anda
  4. Ketahui keperluan kalori anda. Ini penting dan jika anda rajin, bandingkan keperluan kalorie dengan pemakanan kalorie seharian anda.

  5. Eliminate makanan yang 1. tidak elok dan 2. tidak perlu. Kekadang kita ambil makan/minuman yang actually kita tak perlukan sangat pun….just because its there, doesn’t mean we have to eat or drink them

  6. Diet pills? Yes they work tetapi tidak jika anda tidak gabungkan penggunaannya dengan makanan yang terkawal….

  7. Tak pandai kawal nafsu makan? Belilah protein shakes dan makannya di antara hidangan due kali sehari..1. antara sarapan dan lunch…2. antara lunch dan makan malam

Sambutan dari seorang isteri..... untuk ulangtahun suami tercinta yang ke-26.....


assalamualaikum...
this date membawa erti = bufday my hubby...
this date = hari pertama hubby menjejakkan kaki ke bumi Medan sebagai suamiku...
this date = hubby jejakkan kaki ke my new hoze... 'a house'!!! :P

aku stress..... itu je yg dapat aku ucapkan saat ni...PMS kali ni kok hebat banget ya??? duh...emosian terus ni...bawaannya mau nangis muluk.... i hate this time!!! YA ALLAH YA TUHAN KU.... AMPUNI LAH HAMBA MU INI...AKU SANGAT LEMAH SAAT INI... TABAHKAN HATIKU, KUATKAN IMANKU...BERIKANLAH HIDAYAH MU...LIMPAHKANLAH RAHMATMU... YA ROBBAL A'LAMIN.... huuuuuuuuuuu.....huuuuuuuuuu....
time ni aku kat lab prosto...tgk main ngn wax utk wat base for full denture...arrrrgggghhhhh... job aku dah setel, kwn aku yg continue rapi2kan wax tu biar cun n berkilat...
wat should i do this time??? curhat2 huh???? rrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhh................

~~knOW bOuT mE~~

Foto saya
Ampang, Malaysia
Saya adalah seorang anak daripada kedua ibu bapa saya....Saya adalah seorang isteri kepada seseorang.... :)Saya kini bakal bergelar MAMA kepada bayi yg saya kandung ini.... saya bahagia!!!! Saya juga seorang mahasiswi U terkemuka di SUMUT....Saya juga seorang yang akan bergelar DOKTOR GIGI....... JUST SMILE... :)saya berbintang SAGITARIUS.....saya suka dunia LAUTAN....saya juga suka warna BIRU....saya adalah BEAUTYBLUE....... :) emel: drannarais@yahoo.com ym: anur_pooh
"Dan katakanlah, 'Wahai Tuhanku,tambahkanlah ilmu kepadaku.'"(Thaahaa [20]: 114)

"Orang yang dikehendaki kebaikan oleh Allah, pasti dipahamkan terhadap agama." (HR Bukhari)


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

pregnancy

~baby~

Lilypie Maternity tickers Where Moms Unite

~~Baca bLOg OraNg~~

Terdapat ralat dalam alat ini

******

wynas bridal

~~~ChiTcHat~~~

~~~FoLLoweRs~~~

FEEDJIT Live Traffic Feed