PriNc3sS BiRu

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani, Katakanlah aku berlindung dengan Allah pemelihara manusia, Raja yang menguasai sekalian manusia, Tuhan sekalian manusia, Daripada bisikan syaitan yang bersembunyi, Yang membisikkan kejahatan ke dalam dada dan hati manusia, Daripada bangsa-bangsa jin dan manusia... ~ ShaRinG iS cAriNg ~ pregnancy

UsiA keHAmiLaN & PerKemBAnGaN TumBeSarAn BabY ku...

ni saya tgh meng'creat' 1 album utk kngn in future nnt bole imbas balik kengangan ni... untuk tatapan diriku, suamiku juga anak2 cucuku... :D
enjoyyyyyy.....


ni 1st time gi wat check up kt klinik swasta (in medan) ngn hubby..23 Okt 2009
waktu ni usia hamilku masih baru... baru 7minggu.... yg bulat hitam tengah2 tu (kira kanan), adalah 'yolk sac'... doctor kata: bentuknya bagus... bulat je... (kata kwn2 ku~~~ ye lah, mamanye pun bulat... :p)
disbbkan terlalu teruja dengan kurniaan yg ALLAH S.W.T berikan pada kami suami isteri, diriku teringn sangat melihat bagaimanakah 'dia' ketika di dalam rahimku saat awal perkembangannya... walaupun pada saat ini terserlah ke kuno-an org tertentu tentang hasratku utk buat USG ni... ade plak nk halang2 urusan rumah tangga org... apelah sengal punya org... ikut suke aku lah nk buat scan ke x time awal ni... lain org lain cr fikir kan... and,,, for me.... i want to see how my embrio growing up inside... biar lah walaupun hny sekadar dapat melihat irama degupan jantung baby ni... yg penting aku puas n bersyukur ke atas-NYA sbb dpt tgk PEMANDANGAN INDAH ciptaan-NYA.... aku puas hati sgt bile dpt melihat 'dia'.... rasa syukur & happy membuak2... akhirnya..... :D thanx GOD!!! alhamdulillah....


ni 2nd time g check up (30 November 2009)....
ade hubby, anon & ika (my adik2)...
time ni baby berusia 3 bulan...
waktu ni, aku berada di ambang kemabukan yg sgt2 lah teruk... untungnya, masih dapat bekerja di klinik utk siapkan kes2 yg berlambak2.. masih bersyukur kerana ada kekuatan yg DIA berikan padaku... tidak dapat ku bayangkan seandainya aku LEMAH, x mampu melakukan kerja2 di klinik..ape ntah nk jadi xtahu lah... nak nyesal, berdosa... huwaaa.... tahap keparahan yg sampai kena import mak utk jaga puteri busuk dia ni... :D sayang mak!!! muwah muwah!!! :* :* kredit to mak sbb sangup berkorban demi anak n cucu kesayangan dia ni.. ni pun merupakan pengalaman mak yg 1st.... :D sampai terbang seberang laut nk jaga diriku ini... sungguh lah menyusahkan orgtua... xhabis2!! :p kesian ayah kena tinggal sorg...xde yg jaga makan minum n pakai ayah... dah lah mak tempah tiket utk sebulan... adeh... rasa bersalah sgt... xpe mak, ayah... doakan ananda mu ini cepat2 tamat dgn sukses n akan kubalas jasa kalian yg mcm laut tu dgn segera... k.lang syg mak n ayah!!! :* muwah!!!!
ok, nk cite peristiwa yg menakjubkan tntg babyku ini time g check up.... :D eyoooo ... eyooooo...
check yg ke2 ni klakar pun ade... sbb........ baby melompat2 sepanjang doctor buat scan... memula tu wonder jgk, sekali doctor ckp: dia 'jumping' tu... (^*) its normal...
haaaaaa????? ye ke doc??? aku pun tny balik sbb xcaye... hubby dok elus2 je kakiku sbb dia pun teruja la tu... kan? kan? kan? heheeee...klakar... ika n anon pun dah terkekek2... xtahan sbb memg dia xbenti melompat2... dia bukan melompat seperti biasa, dia melompat menelentang membalikkan badan mcm buat aksi akrobat plak... sekejap telentang, sekejap menonggeng... hehehee... lasak anak mama ni tau.... jgn nakal sgt nnt dah besar sudah la... aktif sungguh dia mlm tu... aku yg xtahan gelak ni pun terkekek sekali smp bergoncang alat scan doctor tu... kih kih kih... nasib mak x masuk sekali, klu x, sure nenek dia ni pun terkekek sekali... anak mama pandai buat lawak ye...tunjuk aksi lasak kat acik ila n acik ika dia... heheeeee... sayang BABY!!! lps tu,kami g makan pizza hut kt MERDEKA WALK.... sampai tgh mkn pun kami tergelak2 lagi membayangkan baby melompat2 td.... eiiiiooooooo.... :D bahagia sgt...


ni pewot chumey ~~~ 18 minggu = 4 bulan 1/2 ....


p/s: nnt saya buat sambungan cerita ini lagi... :) utk suamiku terchenta, album ni buat tatapanmu seketika sementara diriku jauh dimatamu...
salam sayang dari mama baby... :*)

______________________________________________________________________

23 Januari 2010 = Sabtu

Sempena umur baby dah masuk 5 bulan ni, sy nk post sket pkmbgn baru baby.... especially perubahan fizikal sy... sbb blm time lg nk g tgk perkmbgn baby yg di dalam.... :)

Hrni teringin pakai baju baru yg br je beli bape hr lepas.... long dress... so cute n sexy... :D hubby mesti teruja klu tengok ni... heheheee.... lps balik kampus, sy pun mencapai camera n berposing2 segala macam gaya... :D hahahaaaaa.... (memg lah gile berfoto ni!!!) snap mesti lbh fokus ke pewot yg semakin membulat dengan jayanya n membesar dgn suksesnya... heheheee... hope baby di dalam pewotku ini pun sehat & sempurna.... aminnnn...

jom layan bape kpg pic bawah ni... ni dah selected ni... sbb byk yg xbole expose kt public... :D









p/s: teka.... agak2 bentuk pewot mcmni baby gurl ke boy ek?? :D
anyway, kami terima je dgn ikhlas n redho... DIA tahu yg mn baik utk kami... :)
SYUKUR....

~~knOW bOuT mE~~

Foto saya
Ampang, Malaysia
Saya adalah seorang anak daripada kedua ibu bapa saya....Saya adalah seorang isteri kepada seseorang.... :)Saya kini bakal bergelar MAMA kepada bayi yg saya kandung ini.... saya bahagia!!!! Saya juga seorang mahasiswi U terkemuka di SUMUT....Saya juga seorang yang akan bergelar DOKTOR GIGI....... JUST SMILE... :)saya berbintang SAGITARIUS.....saya suka dunia LAUTAN....saya juga suka warna BIRU....saya adalah BEAUTYBLUE....... :) emel: drannarais@yahoo.com ym: anur_pooh
"Dan katakanlah, 'Wahai Tuhanku,tambahkanlah ilmu kepadaku.'"(Thaahaa [20]: 114)

"Orang yang dikehendaki kebaikan oleh Allah, pasti dipahamkan terhadap agama." (HR Bukhari)


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

pregnancy

~baby~

Lilypie Maternity tickers Where Moms Unite

~~Baca bLOg OraNg~~

Terdapat ralat dalam alat ini

******

wynas bridal

~~~ChiTcHat~~~

~~~FoLLoweRs~~~

FEEDJIT Live Traffic Feed